IMEI uzatma bitti mi? Yurtdışı iPhone’lara ne olacak?

Bir çok kişi tarafından kullanılan E-devlet’in kayıt uzatma sayfası kaldırıldı! Peki yurtdışı iPhone modellerine ne olacak? Artık kayıt uzatma yapılabilecek mi? İşte detaylar…


IMEI uzatma bitti mi? Yurtdışı iPhone’lara ne olacak?


Ülkemizde çoğu kişinin tercih etmiş olduğu yöntemlerden birisi olan yurtdışından uygun fiyata iPhone getirmek artık hayal oldu gibi. Eskiden yurtdışından getirilen herhangi bir iPhone marka cihaz, E-devlet üzerinden belirli ücret karşılığında ve belirli süreyle kayıt uzatılabiliyordu.


Peki şimdi ne olacak? Artık kayıt uzatma yapılmayacak mı? Kapanan yurtdışı iPhone nasıl kullanılacak? İşte edindiğimiz bilgiler…


IMEI Kayıt uzatma hakkında bilgiler:


Yurtdışından getirilen bir iPhone, 120 gün boyunca sorunsuzca kullanılabiliyordu. 120 günün ardından cihazı belirli ücret karşılığında pasaporta kaydetmeniz gerekiyordu. Fakat daha az maliyete sahip olan kayıt uzatma yöntemini kullanmak pek çok kişi tarafından tercih ediliyordu.


E-Devlet kayıt uzatma sayfası

Özellikle ülkemizde sıkça kullanılan 2. El platformları yani Sahibinden.com ve Letgo üzerinden bu cihazlar kapalı kutu olarak ve kayıt uzatmalı olarak Türkiye’de satılan cihazlardan neredeyse yarı fiyat aşağısına satılıyordu. Şimdi ise kayıt uzatmanın askıya alınmasının hemen ardından çoğu kişi tarafından tepki çekti!


Yurtdışı iPhone kullananların şuanda yapması gereken mantıklı seçenekler:


1- Pasaport kaydı yaptırarak telefonunuzu kullanmaya devam etmek:


Elinizde bulundan iPhone cihazınızın kayıt süresi dolduktan sonra aktif olarak kullanabilmek için belirli ücret karşılığında pasaporta kayıt ettirerek kullanabilirsiniz.


2- Yeni yılı beklemek:


BTK bildiğiniz gibi yurtdışı cihazlara yıl başında 120 gün kullanım hakkı tanımlıyor. Bu süreyle cihazınızı kayıt ettirmeden 120 gün daha kullanabilirsiniz. Fakat kayıt süreniz bittiği zaman herhangi bir arama ve mesaj gönderme işlemini ne yazık ki yapamayacaksınız.


Pasaportuma kayıt ettirirsem ne olur?


Belirli bir ücret karşılığında pasaporta kayıt ettirdikten sonra cihazın üzerinden aktif olarak arama veya SMS gönderme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Fakat pasaporta kayıt ettirilen cihazda sadece pasaport sahibinin hatları kullanılabilecek. Yani bir başkasının hattı ne yazık ki pasaporta kayıt ettirilen cihazda kullanılamayacak.


Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Pasaport kayıt ücreti ne kadar?

    YanıtlaSil
  2. Bu kayıt uzatma covid 19dan dolayı çıkmıştı yanlış bilmiyorsam

    YanıtlaSil